Andreas Hellkvist Trio – Del 2 2018-10-06T19:45:39+00:00

Visa trailer:

Se hela konserten

Andreas Hellkvist Trio – Del 2

Denna trio kan sägas vara både ny och gammal. Andreas Hellkvist, Samuel Hällkvist och Daniel Olsson har en lång gemensam historia och i och med inspelningen av Andreas soloalbum “Finally!” har denna grupp väcks till liv på nytt.

Andreas och Samuel växte båda upp i närheten av Borlänge och lärde känna varann på jazzklubben där. De startade en trio som hade sin första konsert på nationaldagen 1998. Daniel kom med några år senare.

Musiken baseras kring Andreas kompositioner och rör sig i gränslandet mellan olika former av jazz. Formatet är det för orgeljazz typiska; orgel-gitarr-trummor, men soundet är mestadels inte så typiskt för en orgeljazztrio.

Inlevelse, virtuositet och lekfullhet – oavsett vilken stil det rör sig om, är Andreas Hellkvists kännetecken detsamma.

Samuel Hällkvist, sedan många år bosatt i Köpenhamn, är en jazzgitarrist som aldrig varit rädd för att gå sin egen väg. Han var den sista som fick “Jazz I Sverige”-stipendiet 2010 och har producerat och spelat på en mängd skivor och medverkat i många intressanta internationella samarbeten.

Daniel är en mångsidig jazztrumslagare som figurerar i många olika musikaliska sammanhang. Med ett stort mått spontanitet och ett stabilt sväng gör han denna trio komplett.