Different Musical Meetings, Skansen 2018 2018-08-05T22:16:51+00:00

Visa trailer:

Se hela konserten

Different Musical Meetings, Skansen 2018

Svante Thuresson är värd för Blå måndag på Sollidenscenen under sommaren. Svante är känd för de flesta i Sverige. Svante började först som trumslagare men blev snart en av våra största sångare och var även medlem i Gals & Pals från 1963. Svante har arbetat med Hans 6 Tage, Powel ramel och Knäppupp-revyerna, melodifestivaler, radio och tv, listan är lång…

Hans Backenroth är kapellmästare och bassist under Blå Måndag på Skansen under sommaren. Däremellan och under resten av året turnerar hans flitigt både i Sverige och utomlands. Hans har spelat med alla de stora: Putte Wickman, Arne Domnérus, Monica Zetterlund, Bernt Rosengren, Ulf Wakenius, Bosse Broberg och Svante Thuresson, Clark Terry, Harry Allen, Toots Thielemans, Ed Thigpen m.fl.

Antti Sarpila – klarinett & saxofon. Antti började sin karriär som lärjunge till den berömde, amerkanske klarinettisten Bob Wilber redan 1980 – endast 16 år gammal. Bob Wilber å sin sida var elev till den store Sidney Bechet. Så man kan väl förstå att Antti Sarpila, som uppenbarligen begåvats med en synnerligen stor musikalitet, redan gjort sig ett stort namn i jazzvärlden.

Dan Barret- trombon, är född i Pasadena, Kalifornien och uppväxt i närliggande Costa Mesa. Han började spela trombon i elvaårsåldern och kornett kort därefter. På gymnasiet bildade han sin första grupp, Back Bay Jazz Band. Denna sextett spelade musik av King Oliver, Jelly Roll Morton och andra tidiga jazzmusiker. 1977 gjorde Dan den första av många resor till Europa för att spela på Breda International Jazz Festival i Holland. På senare år har han blivit en välkommen gäst på dussintals jazzfestivaler utomlands och har bildat en nära vänskap med många utländska musiker.

Jacob Fischer – gitarr, är en dansk gitarrvirtuos som debuterade som 17-åring vid Köpenhamns Jazzfestival och sedan dess är en av Skandinaviens hårdast arbetande musiker. Han har arbetat med de flesta skandinaviska toppmusiker.

Joakim Ekberg – trummor, har jobbat som professionell musiker sedan 14-års ålder och undervisat sedan 18-års ålder. Joakim undervisar vid Musikhögskolan i Piteå, Framnäs folkhögskola, SMI i Stockholm och har även en privat trumskola. Som musiker har han turnerat runtom i världen, medverkat på flera skivinspelningar och jobbat med stora svenska och internationella jazzmusiker.

Leo Lindberg – pianist och organist har trots sina unga år spelat med de flesta svenska framstående jazzmusiker och gjort uppskattade turnéer både i Sverige och i utlandet. Leo har spelat med bl.a. saxofonisterna Bernt Rosengren, Nisse Sandström. Amanda Sedgwick och kanadensaren Grant Stewart.