Hans Backenroth & Friends – Del 2 2018-05-18T15:25:03+00:00

Visa trailer:

Se hela konserten

Hans Backenroth & Friends – Del 2

Hans är något av en svensk mästare på bas och han har med denna grupp tagit stor inspiration av Red Mitchells Communication, en grupp som förekom flitigt på 70-talet och som spelade en underbar blandning av väl valda standards och originalmusik. En musik som kommunicerar, är melodisk och alltid svänger! Jazz man blir glad av!

Här spelar musiker från olika generationer tillsammans. Nisse Sandström var Hans lärare på Birkagårdens Folkhögskola och Musikhögskolan och tog med Hans som vikarie i flera sammanhang för Red Mitchell, Sture Nordin m.fl. Jocke och Hans har spelat ihop i snart tjugo år med bland andra Arne Domnérus, Bengt Hallberg, Claes Janson, Jan Allan men kanske främst med Kjell Öhman Trio.

Erik Söderlind och Leo Lindberg tillhör de absolut främsta företrädarna i den yngre jazzgenerationen och har spelat tillsammans med Hans i många konstellationer under senare år.

Sångsolist ikväll är Christina Gustafsson, en av Sveriges främsta jazzsångerskor. Hon är född i Värmland och fann jazzen tidigt i sitt liv.

Som ung flyttade hon till Stockholm och började snart sjunga med många stora svenska jazzmusiker såsom Magnus Lindgren, Ronnie Gardiner, Bernt Rosengren, Karl-Martin Almquist, Jojje Wadenius och Rune Gustafsson. Christina skriver även egen musik som vi får bekanta oss med i programmet.

Konserten är inspelad på JANO, Vallentuna teater 2018.

Gäst: Christina Gustafsson – sång

Nisse Sandström – tenorsax
Erik Söderlind – gitarr
Leo Lindberg – piano
Hans Backenroth – bas
Jocke Ekberg – trummor