Palle och hans vänner i Dölerud Johansson Quintet – Del 2 2018-09-14T21:00:08+00:00

Visa trailer:

Se hela konserten

Palle och hans vänner i Dölerud Johansson Quintet – Del 2

I denna grupp samlas fem musiker vars vägar under åren korsats i en rad olika konstellationer.

Palle Danielsson – bas
En av våra internationellt mest kända musiker och en riktig legendar! Från karriärstarten i Stockholm i början av 60-talet och framåt har Palle spelat med flera av jazzens riktigt stora musiker. Han har, för att nämna några, spelat tillsammans med Bobo Stensson, Kenny Wheeler, Michel Petrucciani, Charles Lloyd, Bill Evans och Tomasz Stanko, och han har varit medlem i legendariska Keith Jarrett European Quartet.

Magnus Dölerud
Magnus Dölerud blev redan under sina studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm medlem i legendariska Fredrik Norén Band, vilket kom att bli en viktig utgångspunkt de kommande åren med konserter över hela Sverige och en turné till USA. Han har även spelat tillsammans med de flesta av landets ledande storband som New Places Orchestra, Ann-Sofie Söderqvist Jazz Orchestra och Blue House Jazz Orchestra. Magnus musik finns dokumenterad på egna kvartettens album ”My Village” som släpptes 2013.

Dan Johansson – trumpet & flygelhorn
Dan Johansson spelar trumpet/flygelhorn i Norrbotten Big Band och är en mycket väletablerad jazzmusiker som har spelat och spelar med den svenska och den internationella jazzeliten. Han studerade på 80-talet på musikgymnasiet i Västerås tillsammans med pianisten Esbjörn Svensson och trummisen Magnus Öström och har sedan gått på musikhögskolan i Örebro. Han har i storbandet bl.a. spelat med internationella namn som, Maria Schneider, Randy Brecker, Peter Erskine, Joey Calderazzo, Jeff ”Tain” Watts, Bob Berg, Bob Brookmeyer, Toots Thielemans, Chris Potter, Joe Lovano, Phil Woods och Tim Hagans och i mindre grupper med svenska musiker som Håkan Broström, Johan Hörlén, Bernt Rosengren, Krister Andersson, Bengt Stark, Jan Allan och Kjell Öhman. Dan gav år 2000 ut skivan The Blue Precentor i eget namn.

Torbjörn Gulz – piano
Torbjörn Gulz har sedan början av 90-talet varit en av varit en av våra mest anlitade pianister. Han startade karriären i Fredrik Norén Band, vilket ledde till turnéer i Europa, Asien och USA, och har därefter varit medlem i Jeanette Lindström Quintet, Magnus Broo Quartet, Jonas Kullhammar Quartet, Fredrik Ljungkvist Kvartett och Krister Andersson Quartet för att nämna några samarbeten. Torbjörn har också gett ut en trioskiva i eget namn. Dessutom är han en mycket uppskattad lektor på Musikhögskolan.

Fredrik Rundqvist – trummor
En mycket flitig trummis som hörts på scen och skivor i en mängd kreativa sammanhang. Allt från svenska jazzklubbar till operahuset i Sydney! t.ex; med pappa Gösta, Daniel Karlsson Trio, Ingebrigt Håker Flaten, Lindha Kallerdahl, Anna Ternheim, Stephen Gauci, Karin Hammar, Sarah Blasko och Velodrône.