Swedish Swing Society – Del 2 2018-06-29T11:47:31+00:00

Visa trailer:

Se hela konserten

Swedish Swing Society – Del 2

Med inspiration från Benny Goodmans berömda trio från 1935 med Teddy Wilson på piano och Gene Krupa på trummor bildade Ove Lind och Lars Erstrand Swedish Swing Society.

Ulf Johansson Werre övertog pianostolen från Bengt Hallberg och senare ersatte Björn Sjödin Ronnie Gardiner vid trummorna. Efter Ove Linds bortgång kom Antti Sarpila in i gruppen och efter Lars Erstrands bortgång fortsatte gruppen med exakt den kammarmusikaliska sättning som Goodman bildade stil med 1935.

Antti Sarpila, gruppens ”Benjamin”, född 1964, är Finlands bidrag till kvartetten. Han började sin karriär som lärjunge till den berömde, amerkanske klarinettisten Bob Wilber redan 1980 – endast 16 år gammal. Bob Wilber å sin sida var elev till den store Sidney Bechet. Så man kan väl förstå att Antti Sarpila, som uppenbarligen begåvats med en synnerligen stor musikalitet, redan gjort sig ett stort namn i jazzvärlden.

Ulf Johansson Werre är en av de mest efterfrågade pianisterna i Sverige.Han studerade två år i Pittsburg, USA, där han också hade en egen trio på den kända klubben ”The Encore”. Han är känd såväl som solist tillsammans med storband som orkesterledare i svensk television.

Han är även en mycket skicklig trombonist och sångare. 1990 blev han som en av fyra trombonister inbjuden att delta vid ”Trombone Summit” i Haag. Den berömde Count Basie-veteranen Buddy Tate har sagt : ”Ulf är den bästa jazztrombonisten i sin genre”.

Björn Sjödin är också mycket väletablerad. Han har spelat med olika grupper i över 50 år tillsammans med de flesta i Sveriges jazzelit – tillsammans med Lars Erstrand sedan 1970. Han är en mycket populär trummis – alltid med ett stort och varmt leende.

Antti Sarpila – klarinett & piano
Ulf Johansson Werre – piano & trombon
Björn Sjödin – trummor