Sweet Jazz Trio 2019-01-11T16:52:09+00:00

Sweet Jazz Trio

39,00 kr

Kategori:

Beskrivning

Köpet ger dig tillgång till konserten under hela sju dagar

REDAN KÖPT KONSERTEN? SE DEN HÄR!
SE ALLA VÅRA KONSERTER FÖR 79 SEK / MÅNAD. KLICKA HÄR!

Sweet Jazz Trio

Sweet Jazz Trio spelar tidlös, melodiös och finstämd kammarjazz – ”Sveriges mest softsvängande kammarjazz-trio”(Orkesterjournalen).

Trion startade 1992 och har turnerat i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Vietnam och Japan. Ingen annan skandinavisk jazzgrupp har rönt så stora framgångar i Japan – trion har gjort närmare 10 turnéer där och spelat in 14 CD-skivor för den japanska marknaden!

Kapellmästare är Lasse Törnqvist som spelar kornett, Mats Larsson gitarr och på bas Hans Backenroth. Lasse spelade på Nalen i slutet av 50-talet med olika grupper inom New Orleans, Tradjazz och förärades 1979 Louis Armstrong-priset. Lasse’s omisskännliga ton sätter prägel på hela trion. Gitarristen Mats Larsson med sitt följsamma, lyhörda solo och ackordspel har spelat med musiker som Rolf Ericson och Warren Vaché. Hans Backenroth är en av Skandinaviens främsta basister och har spelat med Bernt Rosengren, Arne Domnérus, Monica Zetterlund och Svend Asmussen för att nämna några. På gruppens repertoar finns en blandning av väl utvalda standards men också egenkomponerad musik.

Lasse Törnqvist – Kornett
Hans Backenroth – Bas
Mats Larsson – Gitarr